De wekker ging weer vroeg.... we moesten om half zeven op de band zijn.

Nadat iedereen het uniform had aangetrokken, werd alles in de busjes geladen. Dit jaar gingen we met 3 busjes en een auto. Om half acht vertrokken we richting Den Haag. We vertrokken met de zon .... maar na de afslag naar Den Haag reden we in de mist. Brr.... zou het nog mooi weer worden?

Rond 9 uur waren we in Den Haag. Was wel lachen, want we reden eerst verkeerd, en kwamen in de Chinese Wijk van Den Haag terecht.... hihi...sommige straten hebben we wel 3x gezien en pffff eindelijk waren we dan op de plaats van bestemming. Daar stonden de gidsen al klaar op de parkeerplaats.

We moesten 5 minuten lopen naar het concours terrein, een sportveld. We deelden een kleedkamer met Scoutingband Huissen. Hup naar de koffie....want daar waren we wel aan toe....opdrinken jongens.... we moeten al op voor de opening en defilé.

De opening was indrukwekkend. Er werd door de bands een gezamenlijk nummer gespeeld ter ere van de vorig jaar overleden Ab Hess. 

Er deden 8 Scoutingbands mee. Ze kwamen uit Den Haag, Boskoop, Zetten, Lochem, Brunssum, Enschede, Huissen en Den Helder. En een gewone drumband uit Neede.

Het defilé was wel leuk. De zon was inmiddels doorgebroken en het werd al snel warm. We liepen door een woonwijk, halverwege was een plein, en daar nam de organiserende band van Den Haag, samen met genodigden het defilé af. Elk korps speelde daar een stilstaand nummer.

Weer aangekomen op het concours terrein, was er een lunch..... pannenkoeken.... mjammie....

Om 12.20 begon het concours met de 1e band: Zetten. Het HJK was om 13.20 aan de beurt. Inmiddels was het heel warm geworden, en terwijl we al opgesteld stonden, moesten we vrij lang in de zon wachten tot we mochten lopen. Door het lange wachten sloeg de nervositeit toch wel wat toe, en de warmte maakte het er ook niet makkelijker op. Eindelijk kwam het signaal van de jury..... we mochten!

We marcheerden het veld op met José Cha Cha en eindigde in de concert opstelling. Peter stelde zich voor aan de jury..... Owen nam zijn maître stok over, en Peter telde af..... wow.... dat klonk goed.... we hadden zo geoefend op het harde en zachte spelen..... zou 't er ook uitkomen..... en Peter dirigeerde heel goed.

Na het stilstaand nummer uitmarcheren en klaar staan voor het lopende werk: Bandshow. Na het teken van de jury..... gingen we.... gelukkig is het reglement van de bond aangepast qua verplichte figuren, waardoor we of Engels of Amerikaans mochten counteren....je mag ook allebei.... Peter koos voor Engels....en we kwamen aan het eind prima uit.

De afmars was Swinging Brass, altijd een leuk nummer om te spelen. Na afloop meteen de groepsfoto gemaakt en vlug omkleden....pffffff het zat erop.... gelukkig maar.....

Heerlijk in het zonnetje zitten (of de schaduw....zowel in de tenten als onder de luifel) en genieten van de andere bands.

Na het concours was er het avondeten. Weer prima verzorgd. Alle complimenten aan de organisatie.

Na het eten volgde de prijsuitreiking. Zou het..... kunnen we..... wat wordt het..... jaaaaaa 1e prijs voor de band met 81 punten. Wow.... iedereen blij.

Dan de prijsuitreiking voor de Tamboermaitre...... jaaaaaa "onze" Peter kreeg de 1e prijs. Zo verdiend....wat super gewoon. Hij had alleen maar negens in zijn juryrapport. Geweldig!

Nog een paar extra complimenten voor Paul, die op de 1e rij voor de 1e keer meedeed met het HJK op concours, voor Marloes die na alle jaren op de jachthoorn voor het eerst op de trompet meespeelde en voor Jessica M, die na de trompet nu tamboer is.

Om half acht vertrokken we naar Den Helder, moe maar oh zo voldaan.... en blij.... om half tien waren we weer in het bandlokaal.

Paul, Edwin en Nan waren de chauffeurs van de busjes.... heel erg bedankt, namens alle passagiers.... dit is voor herhaling vatbaar :)

Verslag geschreven door: Jacqueline Vermeulen