Een Scouting Jachthoornkorps uit Den Helder.

11 November 1999 is ons korps opgericht. Je kunt dus zeggen dat we de jongste Scouting Band van Nederland zijn. Jong, staat voor leren, nieuw, enthousiasme en energiek. Nou….dat zit wel goed bij ons. Leren, ja met twee uitstekende instructeurs voor de blazers en het slagwerk worden we tot steeds hogere prestaties gebracht. Nieuw…nieuwe leden in de afgelopen tijd zorgt ervoor dat de band meer volume krijgt. Enthousiasme in het maken van muziek en het omgaan met elkaar op onze wekelijkse repetitieavonden, maar ook door middel van gezellig nazitten en met elkaar uit eten gaan.

We hebben jaarlijkse activiteiten zoals de Band BBQ, spelletjesmiddagen, en themafeesten zoals Halloween, Sinterklaas en in de Decembermaand ook de Scouting Kerstpost, uitsorteren en bezorgen en een Kerstmaaltijd.

Mede door de aparte klank van de Jachthoorns, strakke discipline,uniform en niet in de laatste plaats haar uitstekende muzikale kwaliteiten, maakt het Helders Jachthoornkorps tot een graag geziene gast op taptoe ‘s en andere evenementen

In 2004 was de band voor het 2e achtereenvolgende jaar, de hoogst geklasseerde band van de 3e divisie bij de KNFM Bondsconcoursen. In september zijn we gepromoveerd naar een hogere divisie door met 87.5 punten een 1e prijs te behalen op een bondsconcours in Hoogwoud.

In september 2006 zijn we gepromoveerd naar weer een hogere divisie met 86.33 punten een 1e prijs.

In juni 2014 zijn we op het jaarlijkse Landelijk Scoutingband Concours gepromoveerd naar de 1e divisie.

De band heeft nu 26 leden en een aantal leerlingen. Zij treden op in een scouting uniform met Poolse Scoutinghoeden.

Blaasinstructeur: Herbert Blaak

Slagwerkinstructeur: Johan Helder